Sauce Bechamelsås (vit grundsås) 8 port



Ingredienser:

 

8 dl                      Mjölk

45 g                     Smör

55 g                     Vetemjöl

Salt och peppar

 

 

Gör så här:

 

1.       Smält smöret, utan att ta färg, i en panna och bland i mjölet (bottenredning).

2.       Tillsätt mjölken i omgångar under vispning.

3.       Låt såsen sjuda under omrörning i 15 min, smaksätt med salt och peppar, sila.

 

Detta är en grundsås som användes för sig eller kombineras till andra såser. Såsen används ofta till lasagne, stuvningar mm.

Om man skall göra stuvning så använder man mer mjöl (70 g) och margarin (60 g) till samma mängd mjölk.


Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0