Ostprovning med HR1



Vi har pratat om ost, läst om ost, sett film om ost och svarat på instuderingsfrågor om ost. Nu har alla koll på skillnaden mellan grynpipiga och rundpipiga ostar. Vi vet allt (nästan...) om vitmögel- blåmögel- och kittostar.

Nu fattades bara att titta, känna, lukta och - framför allt - smaka på ost.

Därför samlades HR1:orna i Restaurang Östra. Med en aldrig sinande entusiasm attackerades bordet som var fyllt med allsköns läckerheter. Med viss misstänksamhet smakades det (bland annat) på lagrad Grevé, Västerbottensost, Parmesanost och Cheddar. Med dödsförakt provades även Chevré, Cambozola, Vacherol samt en stark och stinkande fransk Roquefort. Gott tyckte vissa (särskilt lärar´n). Läskigt tyckte andra. Äckligt tyckte några...

Tack för idag.

















Av: Lars Filén

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0