Kväll nr 2
Kväll nummer två, jag kanske förväntade mig att det skulle gå ännu bättre än kvällen innan? Kväll gick bra, alla gäster var nöjda och jag tror även att elevrena var nöjda. Dock kan jag inte säga att det gick bättre än kvällen innan. Det var inget speciellt som gick dåligt direkt men det var lite roddigt, "missen"(mise en place) var inte 100%. Dock var kämparglöden och entusiasmen på topp och alla hjälpes åt, så på det stora hela var kvällen bra. Vi släpade oss hem strax efter kl 22.10, eleverna har då på två dagar varit i köket drygt 22 timmar, de kanske var trötta men det var inget gnäll, det är hårt stål i dessa blivade kockar. Lite bilder från kvällen:
"Bagare" aka "köksmästare" för kvällen Oskar
Linn panerar abborre
Daniel kokar det tornerade potatisarna
Alexader skrapar oxfiléen till råbiffen
Filips nya specialitet sabayonne
Servisen jobbar noggrant och hårt Johanna och Sofia i bild
Ulla är aldrig sen att rycka in med en hjälpande hand, här med Isabelle
Strax kommer gästerna
Baren är laddad
KM går igenom menyn med servisen
Kreativiteten flödar
"Hemgjort" (skolgjort) knäckebröd
Några rätter från kvällen "S.O.S"
Råbiff
Glace au four
Det blev en del städande när kvällen var slut
Det kan kännas tungt att börja städa ibland
Men sofia var glad som alltid...
Av: Fredrik Norlén