Citronfromage 4 port



Ingredienser:

1 st                   Citron
1 st                   Ägg
1 dl                   Vispgrädde
0,8 dl                Socker
1 st                   Gelatinblad

 

Gör så här:

1.      Frosta glas (ånga glaset över kokande vatten och doppa glasets översta kant i strösocker).

2.      Skölj en citron och strimla skalet med ett cestjärn, pressa ur saften ur den.

3.      Lägg gelatinbladen i kallt vatten

4.      Koka upp saften och skalet från citronen.

5.      När gelatinet har blivit mjukt, krama ur vattnet och blanda med citronsaften och låt det smälta.

6.      Blanda äggulorna med hälften av sockret.

7.      Vispa tills det blivit vitt och poröst.

8.      Vispa grädden. Vispa upp äggvitorna och tillsätt resten av sockret

9.      Blanda äggskummet med gelantinet, grädden och vänd ner den vispade äggvitan.

10.  Spritsa fromagen i glasen och ställ dem att stelna.

Servering:

Dekorera med vispad grädde, ett citronmeliss- eller myntablad och lite kokta citronstrimlor.



Av: Fredrik Norlén


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0