Recept på Choklad- och pinjekaka 8 portioner

I





Ingredienser:


2 ägg
3 dl strösocker
100 g smält smör
2 tsk vanljsocker
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1 dl pinjenötter
100 g mandelmassa

Gör så här:


1.
Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Rör i smält smör.

3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.

4. Rosta 3/4 av pinjenötterna i en torr stekpanna.

5. Rör i de rostade pinjenötterna i smeten och riv i mandelmassan.

6. Smörj och bröa en 24 diameters kakform med löstagbar botten och häll i smeten.

7. Baka kakan i cirka 20 minuter i 200 grader varmluftsugn.



Receptet är stulet av Leila...
Källa: www.recept.nu




Jimmie, Fredrik och Lars


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0